Nilai kami

Kami juga pernah menjadi pesakit sebelum ini, begitu juga orang yang kami sayangi. Pengalaman ini telah mengajar kita bahawa perjalanan mencari rawatan perubatan bukan hanya mengenai “memperbaiki badan kita”. Memutuskan untuk berjumpa doktor sering memerlukan keberanian. Oleh itu, semasa kami tiba untuk berunding, kami mungkin merasa cemas dan takut. Oleh itu, setiap titik sentuhan adalah penting, dari staf temu janji yang kami bercakap dengan mengenai janji temu kami, hingga kakitangan kesihatan bersekutu yang melakukan ujian untuk kami dan tentu saja, doktor yang kami percayai.

Nama klinik kami adalah peringatan mengenai fokus kami. Hesed bermaksud kebaikan yang penuh kasih sayang. Fokus kami adalah untuk memperlakukan semua orang yang berjalan melalui pintu kami, sama seperti yang kami sendiri mahu dilayani:

 1. Untuk memperlakukan anda bukan hanya sebagai kes keadaan mata tertentu, tetapi sebagai manusia, dengan maruah dan rasa hormat. Untuk mendengar dan menangani masalah anda dengan sirius.

 2. Untuk memastikan bahawa pelbagai pilihan rawatan tersedia untuk anda dengan mengikuti penyelidikan dan teknologi terkini

 3. degan tidak hanya memiliki kemampuan untuk melakukan prosedur yang diperlukan, tetapi melakukannya dengan penuh kasih sayang untuk meminimumkan kegelisahan anda dan memastikannya bebas rasa sakit mungkin.

 4. Untuk tidak pernah menawarkan rawatan yang tidak perlu.

Kami memberi tumpuan kepada Pengesanan Awal

65% kes buta dan 76% masalah penglihatan di seluruh dunia boleh dicegah atau dirawat sekiranya mereka dikesan pada masa yang cukup awal.

Pada tahun 2010, 65% daripada 32.4 juta orang buta dan 76% daripada 191 juta orang dengan gangguan penglihatan yang sederhana dan teruk di seluruh dunia mempunyai sebab yang sebenarnya dapat dicegah atau dirawat.

Angka-angka ini berasal dari sebuah kajian yang berjudul “Penyebab kehilangan penglihatan di seluruh dunia, 1990-2010: analisis sistematik” yang diterbitkan dalam jurnal perubatan terkemuka The Lancet Global Health.

Oleh itu, kami memberi tumpuan kepada pengesanan awal kerana:

 1. Banyak yang boleh dilakukan

 2. Sekiranya kamı aktif menyaring

 3. Mengesan dan merawat AWAL

5 penyebab utama terjadinya buta di Asia Tenggara adalar

 1. katarak (47.2%)
 2. daya tontonan yang tidak diperbetulkan (13%)
 3. degenerasi makula (3.7%)
 4. glaukoma (3.3%) and
 5. retinopati diabetes (1.1%).

Silakan datang lebih awal dan diperiksa, jangan tunggu sehingga penglihatan anda
bertambah buruk sehingga rawatan mungkin tidak begitu membantu.

Kerana banyak keadaan mata seperti katarak, glaukoma, penyakit mata diabetes, degenerasi makula yang berkaitan dengan usia, rabun dekat, pelampung dan detasmen retina dan juga miopia dan mata malas; mempunyai hasil yang lebih baik apabila dikenal pasti dari awal dan dirawat lebih awal

Di Hesed Eye, kami akan bekerja keras untuk menjadikannya semudah dan bebas tekanan untuk memeriksa mata anda. Mengambil pendekatan holistik dengan:

 • Melabur dalam teknologi dan
 • Memberi anda keyakinan dan jaminan dalam rancangan diagnosis dan perawatan: melalui kepakaran, pengalaman dan penjelasan kami.

Teknologi

Oftalmologi memerlukan banyak teknologi kerana kedua-duanya mata kami kecil tetapi sangat kompleks, dengan 80% input luaran ke otak yang diproses oleh sistem visual. Sebagai contoh, beberapa penyakit mata seperti penyakit mata diabetes boleh menyebabkan penebalan pada lapisan saraf yang diukur dalam mikrometer.

Teknologi membantu diagnosis dan pemantauan keadaan mata anda dengan menghilangkan subjektiviti melalui pengukuran dan penilaian yang tepat. Teknologi pengimejan yang kuat yang kami miliki juga membolehkan pesakit kami membayangkan dan memahami keadaan mereka dengan lebih baik. Kami juga menggunakan teknologi untuk rawatan dan pembedahan untuk mencapai hasil yang baik dan pemulihan yang lebih cepat.

Teknologi yang kami gunakan di Pakar Mata Hesed termasuk:

Teknologi untuk menggambarkan dan mendiagnosis keadaan dari depan mata hingga ke belakang mata

Depan mata:

Bahagian mata dicitrakan

  1. KORNEA (PERMUKAAN TRANSPAREN DEPAN MATA)
  2. PUPIL
  3. SALURAN SUDUT MATA
  4. LENSA
  5. PANJANG AXIAL

SISTEM BIOMETER DAN TOPGRAFI OPTIK ALADDIN

  1. Semua pengimejan dilakukan dalam masa kurang dari 5 saat
  2. Untuk pengesanan: mata kering, bentuk kornea yang tidak normal menyebabkan astigmatisme & keratoconus, ketebalan kornea
  3. Untuk pengiraan daya implan lensa untuk pembedahan katarak
  4. Pupillometry: mengukur ukuran pupil mata dalam keadaan gelap dan terang, penting bagi pesakit yang mungkin mempunyai lensa intraokular multifokal.

TOMOGRAFI KOPERASI OPTIK TRITON (OCT)

   1. Tomografi koheren optik memungkinkan pengimejan resolusi tinggi dari pelbagai struktur mata.
   2. Triton OCT mempunyai salah satu kelajuan imbasan terpantas
    100,000 A-Scan / saat, yang membolehkan gambar berkualiti tinggi
    untuk diagnosis yang lebih baik.
   3. Keupayaan untuk menggambarkan sudut saliran mata membantu
    dalam membuat diagnosis penutupan sudut dan glaukoma penutupan

ZEISS IOL MASTER 700

   1. Menerapkan versi teknologi pencitraan terkini yang disebut tomografi koheren optik sumber-sumber
    • Imbasan Cornea-to-Retina yang dipatenkan: jadi geometri mata yang tidak biasa seperti kecondongan atau penyusutan katarak dapat dikesan
    • Pemeriksaan Pembetulan Unik: ciri ini meminimumkan risiko ketidaktepatan kerana pesakit sukar menumpukan perhatian pada sasaran semasa pengimejan
    • Bersepadu dengan Zeiss Cataract Suite: ukuran yang diambil untuk pembedahan katarak dapat dieksport ke mikroskop operasi yang memberikan gambar rujukan untuk pemadanan intraoperatif dengan gambar mata langsung semasa operasi katarak
   2. Zeiss IOL Master adalah 700 yang memungkinkan pengiraan yang sangat tepat yang diperlukan untuk menentukan:
    • implan lensa intraokular yang betul untuk digunakan dalam
     pembedahan katarak anda
    • Penjajaran lensa intraokular tanpa tanda yang tepat dan
     berkesan semasa pembedahan katarak

ZEISS CALLISTO MATA: Pembedahan katarak dengan bantuan komputer

    1. Dengan sistem ini, penandaan manual untuk penjajaran Lensa Intraokular Toric yang tepat digantikan oleh penjajaran dibantu komputer Zeiss CALLISTO yang memungkinkan fungsi bantuan diproyeksikan secara langsung ke dalam pandangan mikroskopik pakar bedah.
    2. Di Hesed Eye, kami telah melabur dalam IOL MASTER 700 yang berintegrasi dengan sistem CALLISTO di teater operasi untuk pembedahan.

TEKNOLOGI MIKROSURGIKAL PEMBEDAHAN CATARACT

Di Hesed Eye, kami berpengalaman dalam teknologi pembedahan katarak sehingga kami dapat memanfaatkan kelebihan sistem operasi yang berlainan dengan keadaan spesifik katarak yang sedang kami kerjakan.

Sistem Peningkatan Penglihatan Bausch & Lomb Stellaris

 • Mengaktifkan pembedahan luka yang sangat kecil: luka yang sekecil 1.8mm atau 0.18cm untuk pemulihan yang lebih cepat dan penglihatan yang lebih tajam melalui kurang astigmatisme
 • Teknologi Pampasan Infusi Dinamik: secara automatik mengimbangi perubahan aliran cecair di dalam mata semasa pembedahan. Ini meningkatkan kawalan dan mengekalkan kestabilan dengan mata semasa pembedahan.

SISTEM VISI TENGAH

 • FLUIDIK AKTIF: Kestabilan yang lebih besar di mata semasa beroperasi kerana kawalan pergerakan cecair yang canggih dalam mata dan pengurusan tekanan mata
 • PENGHANTARAN TENAGA CENTURION: menggunakan teknologi khas pada alat ganti pembedahan, gerakan torsi proprietari digunakan untuk memecahkan katarak. Ini menghasilkan tenaga yang lebih rendah yang diperlukan membantu hasil yang lebih baik dan pemulihan yang lebih cepat.

PENILAIAN FUNGSI VISI

ANALISA BIDANG VISUAL ZEISS HUMPHREY 3 (HFA3)

  • Mesin ini membantu mendiagnosis dan memantau glaukoma, keadaan saraf mata lain (saraf optik), dan penyebab masalah penglihatan di otak.
  • HFA3 adalah penganalisis medan visual terkini dari Zeiss dan dilengkapi dengan algoritma terkini untuk diagnosis dan pemantauan. Ini memungkinkan untuk:
   • Masa ujian lebih pantas untuk mengurangkan keletihan pada pesakit yang melakukan ujian
   • Perisian Analisis Kemajuan untuk  membolehkan pengesanan keadaan semakin buruk dari masa ke masa.

BELAKANG MATA

Bahagian mata di imejkan:

 • Saraf optik
 • Makular
 • Retina
 • Saluran darah retina
 • Saluran darah koroid

TOMOGRAFI KOPERASI OPTIK TRITON (OKT) DENGAN MULTI MODAL IMAGING dan OCT-ANGIOGRAFI

   1. Versi terbaru OCT sumber sapu memberikan peningkatan yang ketara berbanding OCT konvensional.
   2. Dengan cahaya pengimbasan gelombang yang lebih panjang (1,050nm), memungkinkan penembusan lapisan mata yang lebih dalam.
   3. Pada kira-kira dua kali ganda kelajuan imbasan konvensional (100,000 imbasan / saat) berbanding versi OCT sebelumnya, kualiti gambar jauh lebih baik untuk membantu diagnosis yang lebih baik.
   4. Penembusan yang tinggi dapat dilakukan dengan teknologi sumber menyapu untuk menggambarkan struktur mata dalam seperti koroid dan sklera.
   5. Alati pengimej ini memungkinkan untuk diagnosis dan pemantauan:
    • Glaukoma
    • Pembengkakan saraf optik
    • Degenerasi makula yang berkaitan dengan usia
    • Retinopati diabetes
    • Makulopati diabetes
    • Keadaan mata yang berinflamasi

Kami harap anda mendapat maklumat yang berguna. Jangan ragu untuk menjelajahi seluruh laman web ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai keadaan dan rawatan mata yang ada. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi kami atau mampir untuk berunding.